De brouwer

Bezoek vanaf eind juli 2021 onze proefbrouwerij in Bredene!!! Daar ontwikkelen we de Betsy-recepten die dan elders in het groot worden gebrouwen. Uiteraard kun je er ook alle Betsyproducten kopen en degusteren! Volg onze Facebookpagina voor de exacte openingsdatum

Bredenaar Jürgen Tavernier studeerde in 1996 af als graduaat in de Voedings- en Dieetkunde. Nadien werkte hij zo’n 20 jaar als zelfstandig diëtist. Deze studies komen hem nu goed van pas bij het brouwen van bier. Het ganse brouwproces is uiteindelijk pure chemie en de kennis van kruiden was een basis voor het verkrijgen van een volle, aangename nasmaak in het bier.

Na een cursus artisanaal bier brouwen aan Syntra West, volgde Jürgen de 2-jarige cursus Brouwer aan het CVO Pantha Rhei  in Gent. Na menig testbrouwsel, brouwde hij het bier aanvankelijk in de gloednieuwe brouwerij Bram’s Brewery. Per brouwsel produceerden we 5 hl.  Daar de vraag groter werd dan wat Jürgen daar kon brouwen, worden zowel de Blonde Betsy, de Betsy Brunette en de Betsy Tripel nu vervaardigd in The Brew Society.  Daar brouwen we 50 hl per brouwdag!!!