De Proefbrouwerij

Elk jaar ontwikkelen we een nieuw biertje in onze Proefbrouwerij in de Duinenstraat 47 te Bredene. Wanneer dit biertje op punt staat, brouwen we het in grotere oplage in een andere brouwerij.

Zin in een Betsybiertje of -gin? Op zoek naar een geschenkmand of wil je onze biertjes kopen?

Onze proefbrouwerij is elke zondag open van 11 u tot 18.30 u. Tijdens juli en augustus elke weekdag van 13.30 u tot 18.30 u en in het weekend van 11 u tot 18.30 u. In het voorjaar zijn we regelmatig de zaterdag ook open, dit vindt u terug op onze facebookpagina.

Degustaties zijn mogelijk op afspraak vanaf 15 personen? Op zoek naar een leuke teambuilding? Contacteer ons via info@brouwerijbetsy.be

Bredenaar Jürgen Tavernier studeerde in 1996 af als graduaat in de Voedings- en Dieetkunde. Nadien werkte hij zo’n 20 jaar als zelfstandig diëtist. Deze studies komen hem nu goed van pas bij het brouwen van bier. Het ganse brouwproces is uiteindelijk pure chemie en de kennis van kruiden was een basis voor het verkrijgen van een volle, aangename nasmaak in het bier.

Na een cursus artisanaal bier brouwen aan Syntra West, volgde Jürgen de 2-jarige cursus Brouwer aan het CVO Pantha Rhei  in Gent. Na menig testbrouwsel, brouwde hij het bier aanvankelijk in de gloednieuwe brouwerij Bram’s Brewery. Per brouwsel produceerden we 5 hl.  Daar de vraag groter werd dan wat Jürgen daar kon brouwen, worden zowel de Blonde Betsy, de Betsy Brunette, de Betsy Tripel en de Betsy Kriek nu vervaardigd in The Brew Society.  Daar brouwen we 60 hl per brouwdag!!!