De Proefbrouwerij

Elke zaterdag opent onze proefbrouwerij de deuren in de Duinenstraat 47 te Bredene. Hier ontwikkelen we de Betsybiertjes die dan elders in grote oplage gebrouwen worden. Je kan er alle Betsyproducten kopen om mee te nemen of om ter plaatse te nuttigen. Verschillende geschenkmanden zijn mogelijk

Open elke zaterdag van 10.30 u tot 18.30 u

Juli en augustus elke dag open van 12 u tot 18.30 u

Bredenaar Jürgen Tavernier studeerde in 1996 af als graduaat in de Voedings- en Dieetkunde. Nadien werkte hij zo’n 20 jaar als zelfstandig diëtist. Deze studies komen hem nu goed van pas bij het brouwen van bier. Het ganse brouwproces is uiteindelijk pure chemie en de kennis van kruiden was een basis voor het verkrijgen van een volle, aangename nasmaak in het bier.

Na een cursus artisanaal bier brouwen aan Syntra West, volgde Jürgen de 2-jarige cursus Brouwer aan het CVO Pantha Rhei  in Gent. Na menig testbrouwsel, brouwde hij het bier aanvankelijk in de gloednieuwe brouwerij Bram’s Brewery. Per brouwsel produceerden we 5 hl.  Daar de vraag groter werd dan wat Jürgen daar kon brouwen, worden zowel de Blonde Betsy, de Betsy Brunette, de Betsy Tripel en de Betsy Kriek nu vervaardigd in The Brew Society.  Daar brouwen we 50 hl per brouwdag!!!