Sterke Dranken

Gin Betsy

Omdat moeder de vrouw liever gin dan bier drinkt, gingen we op zoek naar een recept op basis van de Blonde Betsy.
Zowel de kruiden als de hop die we in onze Blonde Betsy gebruiken, komen naar voor in Gìn Betsy.
We gingen jeneverbessen plukken in Italië, omdat deze zoeter zijn dan de Macedonische jeneverbessen. Daarnaast zijn er nog 7 andere botanicals verwerkt in onze Gìn Betsy.

Gìn Betsy is gedistilleerd met een hoge concentratie aan kruiden, waardoor het niet nodig is om extra botanicals toe te voegen bij het serveren.

Gìn Betsy wordt het best gemengd met een neutrale tonic, als garnituur raden we eventueel een fijne zeste van lemoen aan.

Spreek Gìn uit als het West-Vlaams voor geen : zo behouden we een knipoog naar ons favoriete bier Betsy en maken we menig kelner gelukkig 😉

Gin Betsy behaalde een gouden medaille op de World Gin Awards in London en op het Concours Internationale de Lyon, en  een zilveren medaille bij Gin Ur Way!!! 

 

Betsy Jenever

Betsy Jenever is een distillaat van de Blonde Betsy en tarwemoutwijn, aangevulde met de hoppen en kruiden van de Blonde Betsy en Toscaanse jeneverbes. Het resultaat is een zachte jenever met een alcoholpercentage van 30 %, kruidige aroma’s en een lekkere afdronk. Betsy Jenever is verkrijgbaar in flessen van 70 cl.

Betsy’s Flemish Coffee

Betsy’s Flemish Coffee is een koffielikeur van 20 % alcohol. Het is een mengsel van de Betsy Jenever en de koffie van de Oostendse koffiebranderij Aroma-koffie. Daarbij werden kruiden en karamel gedaan, zodat we een atypische Flemish Coffee verkrijgen vol aroma’s en smaken. De Flemish Coffee is verkrijgbaar in flessen van 70 cl en wordt warm gedegusteerd met de nodige slagroom 😉

Betsy Advocaat

Wat is er beter dan een koffie met een advocaatje? Juist! Een koffie met een Betsy-advocaatje. We ontwikkelden deze advocaat met onze Betsy-gin. De gin geeft de advocaat een extra toets en een zachte nasmaak.