De Biertjes

Blonde Betsy

Blonde Betsy is een verfijnd, goudblond (EBC 13), ongefilterd, artisanaal bier met een romige schuimkraag en nagisting op de fles. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6.9 %.

Deze kenmerken worden verkregen door de combinatie van 3 verschillende mouten, kruiden en hoppen.

De gist geeft het bier een fruitige smaak en een kruidig en peperig aroma. De reuk is, mede door de kruiden, vol en complex.

Daar we graag werken met verse ingrediënten, worden de mouten die we gebruiken rechtstreeks gehaald bij mouterij The Swaen in Kloosterzande.  Zo zijn we zeker van verse mout en hebben we nauw contact met onze hoofdleverancier.

Door het gebruik van 1 bitterhop en 2 aromahoppen, onstaat er een bitterheid die perfect in balans is (IBU 28).

We zijn ook fier dat we Belgische Hop – logo mogen gebruiken op ons etiket. Drie soorten Belgische hop maken het bier perfect in balans. We zijn er zeker van dat de Belgische hoppen van hoogstaande kwaliteit zijn en onderhouden een goed contact met onze leverancier.

De kruiden zorgen voor een aangename geur en vollere nasmaak.

Blonde Betsy behaalde GOUD op het Concours Internationale de Lyon met een score van 90/100 en zilver op de Frankfurt International Trophy!

Ingrediënten: water, tarwemout, 2 soorten gerstemout, 3 soorten Belgische hop, gist en kruiden. Verkrijgbaar in vaten van 20 l of in flesjes van 33 cl.

Blonde Betsy werd erkend als 100 % West-Vlaams streekproduct.

Betsy Tripel

Betsy Tripel is een stevig blond bier (EBC 11) met een alcoholpercentage van 9.2 %. Het bier is gebrouwen met 2 soorten mout : gerstemout en speltmout. Met de Belgische bitterhop bereiken we een bitterheid van 30 IBU.  De Belgische aromahop geeft een kruidige citrussmaak aan het bier.  Een combinatie van 2 verschillende gisten zorgt voor een complexe, fruitige smaak en een vol aroma. Betsy Tripel is verkrijgbaar op vat of in flesjes van 33 cl.

Betsy Brunette

Betsy Brunette is een donker (EBC 60), ongefilterd, artisanaal bier met een romige schuimkraag en nagisting op de fles. Het bier heeft eveneens een alcoholpercentage van 6.9 %.

4 verschillende speciaalmouten geven het bier een volle smaak met toetsen van banaan, chocolade en koffie.

De mout komt wederom van The Swaen, de Belgische hop halen we bij Lagache in Reningelst.

Door het gebruik van 2 bitterhoppen en 1 aromahop, onstaat er een bitterheid die perfect in balans is (IBU 28).

Ook onze Brunette draagt met trots het 100 % Belgische hop logo!!!

Ingrediënten: water, 4 soorten gerstemout, 3 soorten Belgische hop, gist en suiker. Verkrijgbaar in vaten van 20 l of in flesjes van 33 cl.

Ook Betsy Brunette werd erkend als 100 % West-Vlaams streekproduct.

Betsy Kriek

De Betsy Kriek is een fruitig biertje met een alcoholpercentage van 4.5 %, gebrouwen met Belgische hop. We neutraliseren het zure van de krieken met het zoete van de Bredense honing van imker Bart Vandepoele. Het resultaat mag er wezen. De honing zorgt er voor dat de kriek minder stroperig en kleverig is dan een traditionele kriek. Ideaal zomerbier!!

Betsy Pils

Betsy Pils werd in 2022 ontwikkeld in onze Proefbrouwerij. De pils heeft een alcoholgehalte van 5 % en is gebrouwen met gerstemout, 2 soorten hop en 1 gist. De pils is een vlotte doordrinker met een hoog gehalte aan aromahop en een bitterheid van 28 IBU.

Betsy Quadrupel

De Betsy Quadrupel is een stevig donker bier met een alcoholpercentage van maar liefst 12 %.